A svájci francia Jouvence kiadó PETIT CAHIER D’EXCERCICES sorozatából hat füzet jelenik meg hamarosan, Segíts magadon! füzetek sorozatcímmel a Saját Út Kiadó gondozásában (sajatut.hu). Ahogy a cím is mutatja: ezek a könyvecskék azoknak készültek, akik éreznek valamilyen elakadást, szeretnének változtatni, de nem akarnak sok pénzt fizetni coachingra, terápiára, családállításra – cserébe hajlandóak elbíbelődni a problémáikkal. Mindenekelőtt beleállni a változásba, nem más kedvéért, nem más tanácsára vagy elvárására, hanem igazi, saját, belső elhatározásból és meggyőződésből.
A füzetek lépésről lépesre vezetnek a folyamatban, gyakorlati feladatokat adnak, a gyakran provokatív kérdésekre sokszor rajzzal, kifejtős válaszokkal felelhetünk, és az se ritka, hogy egy-egy fejezethez később visszatérhetünk, ha úgy tűnik, a problémát nem sikerült megoldanunk.
A füzetek tágabb értelemben járják körül a címükben szereplő alaptémát, pl. a szerző a rendrakásnál a fejünkben vagy az emberi kapcsolatainkban is rendrakásra ösztönöz, a lefogyásnál a félelmeinket is mérlegelnünk kell, a kudarc kapcsán pedig előbb azt gondoltatja végig, mire jók a kudarcok, és mi lenne velünk nélkülük. Így aki hagyja magát a füzetektől végigvezettetni a folyamaton, annak nemcsak az adott kérdésben fog formálódni a szemléletmódja.
S bár a cél a változás, ennek módszere a leggyakrabban az, hogy kapcsolatba lépünk önmagunkkal. Ettől „coachos” mindegyik munkafüzet.

Az első hat füzet címe és témája:

Rosette Poletti: Önbecsülés – mit tegyek érte?
Rosette Poletti & Barbara Dobbs: Engedd el, ami visszahúz!
Isabelle Filliozat: Hogyan álljak fel a kudarcból?
Christel Petitcollin: Hogyan rendezzem okosabban az életemet?
Claude Arnaud & Sandrine Gabet Pujol: Hogyan fogyhatnék le én is?
Pierre-Yves Brissiaud: Finom bujaságok kettesben – Hogyan lehet teljesebb az együttlét?